Ladies night ZCFC

OP woensdagavond 23 mei jongstleden training gegeven bij de meisjes- en damesvoetbal clinic van ZCFC in Zaandam ter promotie van het voetbal voor meisjes en dames bij de club.

 

Verlenging RKAV Volendam

Met RKAV Volendam is overeenstemming bereikt voor een tweede seizoen verzorgen van trainingen en kennisoverdracht op het gebied van snelheid, beweeglijkheid en coördinatie.

 

eerste dag futsalkamp

Op dinsdagmorgen 2 januari 2018 en in het begin van die middag hebben ruim 50 kinderen in drie groepen deelgenomen aan het Futsal-Kamp. In sporthal De Seinpaal hebben alle voetballers een techniek- en tactiek- training gehad van trainer Richard Mooijer en een training in het verbeteren van snelheid, wendbaarheid en coördinatie van Martin Kuitert. Donderdag 4 januari volgt de tweede en laatste training.


GESLAAGDE TRAINING STARTEN & VERSNELLEN

Op woensdag 28 februari jongstleden, in de voorjaarsvakantie, waren een kleine 35 voetballers in sporthal Opperdam aanwezig bij de thematraining 'Starten en Versnellen' voor voetballers. Uitgeweken naar de sporthal omdat de kou buiten voor ongemakken zorgde en dit de training teveel zou beïnvloeden. de spelers hebben in twee groepen 90 minuten lang getraind aan hun starttechniek, reactie-vermogen, kracht en lenigheid. 

Kijk hier voor de foto's.


Klik hier om een tekst te typen.

a-SYMMETRISCH TRAINEN IN TWEETALLEN

In tweetallen een oefening uitvoeren heeft zijn voordelen. Bij gelijk uitgezette zijdes kan een speler op elk moment van de oefening zien en merken hoe hij het ‘doet’ ten opzichte van de andere speler. Bij een oefening welke A-symmetrisch is uitgezet merken de spelers alleen aan het einde hoe hij het heeft gedaan ten opzichte van de andere. Door vormen op deze manier uit te zetten ontstaat er een betere focus ‘onderweg’ in plaats van afleiding naast je.

Kijk hier voor de video


trainingsuurtje voor prijswinnaars salon kerkepad

Vanmiddag een uur training geven in JSC Toptraining aan de twee prijswinnaars van de PUPA Sport Addicted -actie van Salon Kerkepad. Leuke actie en een leuke training!


TESTAVOND KEEPERS ALWAYS FORWARD

Dinsdag 16 januari werd er voor het eerst in de geschiedenis van de Always Forward jeugdkeepers een aantal testen afgenomen waarbij de resultaten in de loop van de jaren zullen worden vergeleken. Door de professionele loop- en coördinatie trainer Martin Kuitert, onder andere betrokken bij de Betaald Voetbal Organisatie FC Volendam, waren een zestal verschillende proeven uitgezet.

- Startsnelheid/explosiviteit

- Sprongkracht

- Lenigheid-test Sit and Reach

- 20 Shuffle test

- Meting lengte, gewicht en BMI

- Reactie/snelheid

De testresultaten worden per keeper vanaf O12 bijgehouden. Dinsdag 8 mei zal een tweede meting plaatsvinden. Op den duur krijgen alle jeugdkeepers hun behaalde resultaten mee naar huis!


Thematraining Starten en versnellen

In de voorjaarsvakantie op woensdag 28 februari aanstaande organiseert MKSports een trainingsmiddag met als thema 'Starten & Versnellen'. In een programma van 13.00-16.00 uur wordt getraind op techniek van het starten en versnellen. Reactieoefeningen, krachtoefeningen en lenigheidsoefeningen zijn ook onderdeel van het programma. Daarnaast zijn er oefenvormen met elastieken om de start te verbeteren. Kortom, een leuke, intensieve middag waarin voetballers kunnen werken aan het verbeteren van fysieke vaardigheden.
 
Geef je nu op voor de trainingsmiddag via martin@mksports.nl

Futsal Kamp januari 2018

3 januari 2018

Op dinsdagmorgen 2 januari 2018 en in het begin van die middag hebben ruim 50 kinderen in drie groepen deelgenomen aan het Futsal-Kamp. In sporthal De Seinpaal hebben alle voetballers een techniek- en tactiek- training gehad van trainer Richard Mooijer en een training in het verbeteren van snelheid, wendbaarheid en coördinatie van Martin Kuitert. Donderdag 4 januari volgt de tweede en laatste training.


MKSports aan het werk met Daphne Nierop

15 juli 2017

Vanaf volgende week gaat MKSports aan het werk met voetbalster Daphne Nierop. Komend seizoen speelt de 18 jarige Zaanse in de eredivisie bij VV Alkmaar. Door een zware knie blessure vorig seizoen wil ze topfit aan de start verschijnen van de voorbereiding van haar nieuwe club.

Daphne speelt voetbal sinds haar vijfe. Ze is begonnen bij ZCFC waar ze tien jaar heeft gespeeld. Na ZCFC heeft ze een overstap gemaakt naar DSS uit Haarlem. In die periode heeft ze twee jaar bij de Telstar Academie gevoetbald. Daarna trainde ze drie jaar bij het CTO in Amsterdam.

Daphne maakt vanaf jongs af aan deel uit van diverse KNVB selecties. Ook heeft ze al een aantal interlands op haar naam staan.


Nog vier trainingen van ZomerAcademy Voetbal

12 juli 2017

Elke woensdagmiddag, en vanaf aankomende week ook op een paar zondagochtenden, zijn jonge voetballers in deze voetbalvakantieperiode hard aan het werken aan het verbeteren van beweeglijkheid en voetbaltechniek. Doel is beter bewegende voetballers te worden. Voetbaltrainer Richard Mooijer en Martin Kuitert van MKSports zien al verbeteringen bij een aantal spelers! "Door de combinatie van trainen in beweeglijkheid en voetbaltechniek lijkt het erop dat spelers de 'transfer' kunnen maken om dat doel te bereiken.


Presentatie 'Motorische ontwikkeling' voor trainers van voetbalvereniging RKAV

2 juli 2017

Op dinsdagavond 27 juni heb ik een presentatie verzorgd over 'Motorische ontwikkeling' voor traininers van voetbalvereniging RKAV Volendam. Na een korte theoretische sessie in de kantine volgde een praktijkgedeelte op het veld met een aantal jonge spelers. Een aantal punten kwamen aan bod. Wist je dat in een voetbalwedstrijd wel tot 1300 veranderingen van tempo zijn? Of dat er in een wedstrijd 30 tot 40 sprints zijn op maximale snelheid? Of dat spelers ruim 700 keer draaien en keren tijdens een wedstrijd? Vanuit die gedachte, en dat kinderen tegenwoordig minder bewegingsvaardig zijn, is aandacht op het verbeteren van motorisch (effectief en efficiënt) beter bewegen van belang in trainingen. In de komende weken gaan we overleggen over de invulling van een samenwerking tussen RKAV en MKSports op dit gebied. We gaan voor een mooie samenwerking! 


Bezoek en like de Facebook-pagina 

22 juni 2017

Op de Facebook-pagina van MKSports blijf je, naast een regelmatig bezoek aan de website natuurlijk, op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Druk op  het Facebook-logo en je wordt doorgestuurd naar de pagina.