Thematraining Starten en versnellen

In de voorjaarsvakantie op woensdag 28 februari aanstaande organiseert MKSports een trainingsmiddag met als thema 'Starten & Versnellen'. In een programma van 13.00-16.00 uur wordt getraind op techniek van het starten en versnellen. Reactieoefeningen, krachtoefeningen en lenigheidsoefeningen zijn ook onderdeel van het programma. Daarnaast zijn er oefenvormen met elastieken om de start te verbeteren. Kortom, een leuke, intensieve middag waarin voetballers kunnen werken aan het verbeteren van fysieke vaardigheden.
 
Geef je nu op voor de trainingsmiddag via martin@mksports.nl

Futsal Kamp januari 2018

3 januari 2018

Op dinsdagmorgen 2 januari 2018 en in het begin van die middag hebben ruim 50 kinderen in drie groepen deelgenomen aan het Futsal-Kamp. In sporthal De Seinpaal hebben alle voetballers een techniek- en tactiek- training gehad van trainer Richard Mooijer en een training in het verbeteren van snelheid, wendbaarheid en coördinatie van Martin Kuitert. Donderdag 4 januari volgt de tweede en laatste training.

MKSports aan het werk met Daphne Nierop

15 juli 2017

Vanaf volgende week gaat MKSports aan het werk met voetbalster Daphne Nierop. Komend seizoen speelt de 18 jarige Zaanse in de eredivisie bij VV Alkmaar. Door een zware knie blessure vorig seizoen wil ze topfit aan de start verschijnen van de voorbereiding van haar nieuwe club.

Daphne speelt voetbal sinds haar vijfe. Ze is begonnen bij ZCFC waar ze tien jaar heeft gespeeld. Na ZCFC heeft ze een overstap gemaakt naar DSS uit Haarlem. In die periode heeft ze twee jaar bij de Telstar Academie gevoetbald. Daarna trainde ze drie jaar bij het CTO in Amsterdam.

Daphne maakt vanaf jongs af aan deel uit van diverse KNVB selecties. Ook heeft ze al een aantal interlands op haar naam staan.


Nog vier trainingen van ZomerAcademy Voetbal

 

12 juli 2017

Elke woensdagmiddag, en vanaf aankomende week ook op een paar zondagochtenden, zijn jonge voetballers in deze voetbalvakantieperiode hard aan het werken aan het verbeteren van beweeglijkheid en voetbaltechniek. Doel is beter bewegende voetballers te worden. Voetbaltrainer Richard Mooijer en Martin Kuitert van MKSports zien al verbeteringen bij een aantal spelers! "Door de combinatie van trainen in beweeglijkheid en voetbaltechniek lijkt het erop dat spelers de 'transfer' kunnen maken om dat doel te bereiken.


Presentatie 'Motorische ontwikkeling' voor trainers van voetbalvereniging RKAV

2 juli 2017

Op dinsdagavond 27 juni heb ik een presentatie verzorgd over 'Motorische ontwikkeling' voor traininers van voetbalvereniging RKAV Volendam. Na een korte theoretische sessie in de kantine volgde een praktijkgedeelte op het veld met een aantal jonge spelers. Een aantal punten kwamen aan bod. Wist je dat in een voetbalwedstrijd wel tot 1300 veranderingen van tempo zijn? Of dat er in een wedstrijd 30 tot 40 sprints zijn op maximale snelheid? Of dat spelers ruim 700 keer draaien en keren tijdens een wedstrijd? Vanuit die gedachte, en dat kinderen tegenwoordig minder bewegingsvaardig zijn, is aandacht op het verbeteren van motorisch (effectief en efficiënt) beter bewegen van belang in trainingen. In de komende weken gaan we overleggen over de invulling van een samenwerking tussen RKAV en MKSports op dit gebied. We gaan voor een mooie samenwerking! 


Bezoek en like de Facebook-pagina 

22 juni 2017

Op de Facebook-pagina van MKSports blijf je, naast een regelmatig bezoek aan de website natuurlijk, op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Druk op  het Facebook-logo en je wordt doorgestuurd naar de pagina.