MKSports traint met sporters in een aantal fysieke componenten gericht op zijn of haar sport:

Sterker Worden
Sporters dienen over de nodige lichaamskracht te beschikken om schokken op te vangen, om af te remmen en vervolgens weer te kunnen versnellen in alle richtingen. Deze acties kunnen niet plaatsvinden zonder voldoende lichaamskracht en zonder voldoende coördinatie. Er zal veel aandacht worden gegeven aan sterker worden. Niet primair met gewichten, maar er wordt veel gewerkt met eigen lichaamsgewicht of verzwaringen van oefeningen door middel van elastieken of gewichtsvesten. 
 


Sprint- en acceleratievermogen
Er lijkt een samenhang te zijn tussen het vermogen van een sporter om te versnellen en zijn vermogen snel van richting te kunnen veranderen. Acceleratie
oefeningen worden hierdoor veelvuldig in trainingen geïntegreerd.


Verbeter het vermogen om af te remmen
Trainingen met oefeningen waar de focus ligt op excentrische krachten (afremmen), zorg dit er voor dat zij sneller van richting kunt veranderen.

Verbeter je reactiviteit
Door plyometricsche oefeningen (spronvormen) te trainen worden energielekken voorkomen. Voorkomen van energielekken is van groot belang bij het effectief en efficiënte bewegen in alle richtingen. Heeft een sporter veel tijd nodig om van de grond te komen kunnen we dus zeggen dat er ergens een energielek is.

‘Sporting Age” verbeteren
De toegenomen kracht en versnellingsvermogen van de sporter zal ook worden vertaald in een beter bewegend vermogen op het sportveld. Wanneer de “Sporting Age” (de tijd die daadwerkelijk aan de sport wordt besteed) toeneemt, zullen zij in neurologisch en fysiologisch opzicht efficiënter worden met betrekking tot de specifieke vaardigheden die voor hun sport zijn vereist. Dit betekent dat ze beter in staat zijn minder energie te gebruiken tijdens het sporten, ongeacht het soort sport of vereiste vaardigheid.

 

Daarnaast is het van belang dat sporters plezier krijgen in het trainen van fysieke vaardigheden. Sporters moeten het gevoel krijgen dat ze beter worden en door een frisse instelling veel meer kunnen bereiken!