'Make every practice count'

Iedere training die een sporter afwerkt moet -naar de filosofie van MKSports- een onderdeel moeten zijn van een groter geheel. Simpel gezegd is iedere training +1. Een nieuwe bouwsteen zijn van een groter geheel, met natuurlijk de doelsport centraal. 'Zomaar' een training zou kunnen uitmonden in -1, waarbij de sporter misschien wel teveel of te weinig doet en daarmee niet de gewenste progressie boekt.

Een goede afstemming tussen het 'team' achter iedere sporter is met het bovenstaande in het achterhoofd gewenst. 

Hieronder een aantal voorbeelden van doelen die een sporter kan trainen bij MKSports:

 

Sterker Worden
Sporters dienen over de nodige lichaamskracht te beschikken om schokken op te vangen, om af te remmen en vervolgens weer te kunnen versnellen in alle richtingen. Deze acties kunnen niet plaatsvinden zonder voldoende lichaamskracht en zonder voldoende coördinatie. Er zal veel aandacht worden gegeven aan sterker worden. Niet primair met gewichten, maar er wordt veel gewerkt met eigen lichaamsgewicht of verzwaringen van oefeningen door middel van elastieken of gewichtsvesten. 
 


Sprint- en acceleratievermogen
Er lijkt een samenhang te zijn tussen het vermogen van een sporter om te versnellen en zijn vermogen snel van richting te kunnen veranderen. Acceleratie
oefeningen worden hierdoor veelvuldig in trainingen geïntegreerd.


Verbeter het vermogen om af te remmen
Trainingen met oefeningen waar de focus ligt op excentrische krachten (afremmen), zorg dit er voor dat zij sneller van richting kunt veranderen.

Verbeter je reactiviteit
Door plyometricsche oefeningen (spronvormen) te trainen worden energielekken voorkomen. Voorkomen van energielekken is van groot belang bij het effectief en efficiënte bewegen in alle richtingen. Heeft een sporter veel tijd nodig om van de grond te komen kunnen we dus zeggen dat er ergens een energielek is.


Daarnaast is het van belang dat sporters plezier krijgen in het trainen van fysieke vaardigheden. Sporters moeten het gevoel krijgen dat ze beter worden en door een frisse instelling veel meer kunnen bereiken!